Reformkliniken varnar för Melanotan

Dr. Tuve Mårtensson har fått upprepade frågor om Melanotan 2, även kallat M2 eller Barbiedrogen. Därför vill kliniken nu gå ut med följande information angående detta. Melanotan 2 är ett hormonpreparat som inte finns som godkänt läkemedel i Sverige. Detta innebär att all försäljning är olaglig. Produkterna är inte kontrollerade av Läkemedelsverket och säkerheten att använda dem kan inte garanteras. Anledningen att Melanotan 2 kallas ”Barbiedrogen” är att den ska ge djupare solbränna, mindre aptit och ökad sexlust. Preparaten kan ge allvarliga biverkningar som risk för hudskador inklusive hudcancer. I samband med operation kan minskad aptit ge en ökad risk för läkningsproblem om näringsintaget minskar. Viktigast är dock att det inte är säkert vad som finns i preparaten och om innehållet är sterilt. Se Läkemedelsverkets information via länken nedan. Reformkliniken avråder från all användning av Melanotan 2.

SÖKORD: