Fettsugning

Fettsugning är idealiskt för den som har överskott av underhudsfett på olika ställen på kroppen men som för övrigt är normalviktig.

Eftersom man inte kan välja var man vill förbränna fett kommer en minskning av fettets volym att ske över hela kroppen.

Alla har något ställe där kroppen vill spara fettet längst och det är ofta i höftregionen och på låren hos kvinnor och på magen hos män. Haka och hals är också tacksamma ställen för fettsugning.

Den första förutsättningen är alltså att det handlar om underhudsfett. En del samlar fett i bukområdet på insidan av bukväggen. Den typen av fett måste man förbränna själv genom viktnedgång.

Den andra förutsättningen för ett bra resultat är att huden har bra kvalitet och kan dra ihop sig över de områden som man fettsugit. Om man suger för mycket eller om hudkvaliteten är dålig så blir resultatet inte heller bra.

För att resultatet ska hålla sig bra bör man hålla sin vikt efter operationen och hellre gå ner i vikt än att gå upp i vikt.

Risken för komplikationer är väldigt låg och de flesta kan få ett bra och hållbart resultat med endast ett ingrepp. Kroppen ändrar sig över tiden och påverkas av graviditet och viktförändring även efter en operation så det är viktigt att vara medveten om att man kan komma att behöva ytterligare ingrepp i framtiden.

KONSULTATION
En tid för konsultation med en av våra plastikkirurger bokas till 30 minuter. Vi går igenom din hälsa och om det är något speciellt att tänka på med tanke på narkos och operation. Det viktigaste är att du ska få en bra bild av dina förutsättningar när det gäller operation och vad du kan förvänta dig.
Det är bra att du förbereder dig så att du vet vilket resultat du önskar dig och ta gärna med bilder så att vi kan diskutera detta.

Vi undersöker och mäter dina bröst för att ha ett bra utgångsläge och kunna råda dig till bästa möjliga åtgärd.
Normalt sett är det tillräckligt med ett besök inför operation men om du känner en osäkerhet inför något så kommer du tillbaka så många gånger du behöver för att känna dig trygg inför operationen. Vi håller också kontakt inför och efter operationen så att du kan ställa frågor direkt till din plastikkirurg eller få hjälp av någon i vår engagerade personal.

UPPFÖLJNING
Du träffar din plastikkirurg eller sköterska vid uppföljning efter 1-2 veckor beroende på ingrepp. Efter detta håller vi kontakten för att kunna ge råd om hur du tar hand om dig på bästa sätt. Du bokar en tid som passar dig cirka 6 månader efter operationen.

Detta för att vi ska kunna utvärdera resultatet och se ett tidigt slutresultat. Det tar cirka ett år innan det kan betraktas som mera färdigt när det gäller ärr och att kroppen har anpassat sig helt till förändringen.

KVALITETSKONTROLL
Reformkliniken följer upp och utvärderar resultatet av operationer och har ett systematiskt kvalitetarbete för att upptäcka eventuella problem.

Före- och efterbilder

KOMPLIKATIONER OCH DÅLIGA RESULTAT
Blödning, infektion och sårläkningsproblem är de vanligaste kirurgiska komplikationerna. Risken är minimal men för den som drabbas är det en stor påfrestning. Vi gör allt som är möjligt för att undvika och förebygga komplikationer och det är viktigt att den som opereras också gör det.

Rökning dubblar risken för alla typer av komplikationer och för att kroppen ska läka så bra som möjligt krävs det fyra veckor helt utan rökning. Alkohol ökar också risken för läkningsproblem och det är viktigt att vara mycket återhållsam cirka två veckor före operation.

När det gäller komplikationer och oönskade resultat ingår det i klinikens garanti och korrigeras kostnadsfritt. Det är viktigt att veta att inte alla kan få samma resultat och målet är ”bästa möjliga resultat”. Vid konsultationen pekar vi på det som är speciellt för dig och om det är något i dina förutsättningar som vi särskilt måste tänka på.